20
maj
2008

Tränarbyte i Djurgården?

Det var kallt i Gävle häromdagen. Fruktansvärt kallt. Så kallt att Gävleborna valde att sitta inne istället för att med öppna sinnen ta in den cupdramatik som utspelade sig på Strömvallen, en arena som lämnades öde medan kvicksilvret sjönk. Detta skulle, enligt Djurgårdens tränare Siggi Jónsson, vara anledningen till att hans tappra manskap tappade sugen så kapitalt att man släppte in fyra påsar mot halvdana Superettamotståndet Sirius.

Försök inte, lilla gubben. Ditt lag var redan förra året illa ute i de matcher Ni förväntades vinna. Inför den allsvenska spurten konstaterade ett geni på SvD vid namn Linus Schröder, att DIF omöjligen var en kandidat till slutsegern ”därför att man har alldeles för dåliga lag kvar att möta.”

Så gick det som det gick. DIF hade visserligen toppkänning fram till sista omgången. Men där slog det slint rejält – mot BP (av alla j-a blodfattiga bottenlag...).

I år har Djurgården gått från klarhet till klarhet. För varje match har ännu lite mera av fernissan och polityren flagnat. DIF (=Jónsson/Lindholm) har ingen spelidé. Ingen alls. Och gamla stötar som Johannesson, Kuivasto, Jonson och den märklige Batan (felstöpt i kroppen, som alla syrianer) hankar sig kvar.

Gör åtminstone som Spaniens tränare Aragonés, som har hållit Raúl utanför truppen i snart två år. Han insåg för länge sedan att det gamla underbarnet inte blir bättre. Och då kan det kvitta. Våga peta de gamla stötarna, innan ni petas själva!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39