04
mars
2008

Trelleborg tar täten

Äntligen ett utspel värt namnet! Allsvenskans Silly Season har varit den lugnaste, tamaste och mesigaste i mannaminne. Inga värvningsbråk, få ekonomiska varningsbloss och bara sporadiska försök från Dulee Johnson att sno bilagornas fetaste rubriker. För oss som följer själva fotbollssporten har det inte bjudits så mycket – inte förrän nu!

Utspelet kommer från Trelleborg, där tränarjonglörerna Tom&Alf nu hunnit ta sig en rejäl titt på spelartruppen. Man kan säga att duon hunnit ta ut kursen. Björn Westerblad drog direkt. Han spelar hellre i Ängelholm än sitter på bänken i TFF. Fyra andra har fått tillåtelse att förhandla med andra klubbar: Hasan Cetinkaya, Olcay Senoglu, Patrick Nilsson och Axel Kjäll är inte önskvärda. Undrar just hur urvalsprocessen gick till när Tom&Alf kom fram till dessa fyra. Det kan inte ha varit alldeles enkelt att göra en särskiljande kvalitetsbedömning i den sly av medelmåttighet som kännetecknar klubbens spelarmaterial.

Det bästa är dock Mattias Thylanders uttalande om att laget siktar på övre halvan och att man i år ”har en tydligare spelidé än tidigare”. Conny Karlsson gjorde sitt bästa för att lära TFF att spela fotboll. Nu skall tydligen Tom&Alf ta laget hela den gropiga vägen tillbaka till stenåldersstadiet. Tyngdpunkt på försvarsposi-tionerna och sedan raka, på förhand repeterade, linjer i anfallsspelet. Vad kul det låter. Får fetast stå i mål? Har Magnus Andersson en plats i startelvan? Nehe...!? När går bussen till Vångavallen?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39