11
november
2008

Två slår den tredje

Det är nu mycket länge sedan Bister var barn, och själva barnasinnet är sedan länge putz weg. Men nog höll väl di små glina runt omkring på med något som hette ”två slår den tredje”? Jag minns absolut inte vad leken gick ut på men har på känn att något liknande de senaste dagarna utspelats inom AIK.

Alltså: En tränare som nått vägs ände avskedas och en över måttan dryg och otillgänglig vd uppmanas att göra honom sällskap. Två försvinner och drar i fallet med sig den oduglige sportchefen. Snyggt. Kunde inte gjort det bättre själv. Konsekvensen är väl att de läktardårar – som själva anser sig utgöra essensen av svensk fotboll – nu bör ta över på egen hand.

Samtidigt, i en annan del av Stockholm, säger en islänning: ”Jag har ett år kvar på kontraktet och tänker fullfölja. Jag har aldrig sprungit ifrån ett tränarjobb.” Må så vara. Men poängen är att Siggi Jónsson oftast får kicken innan han själv hinner dra.

Under tiden som dessa stormar utspelar sig i respektive vattenglas vädrar en ung gosse morgonluft i Malmö. Ola Toivonen är på väg till PSV Eindhoven. Där kommer han isåfall att lyckas lika bra som Afonso gjorde efter flytten från MFF till Heerenveen. MFF kan inte ta vara på Toivonen, lika lite som dödskalletränarna Prahl/Åkeby visste vad man skulle göra av Afonso. Den hete värmlänningen kommer att lyckas utmärkt bra i en omgivning där alla är inställda på att spela fotboll. Sedan kommer han ju knappast heller att sakna den där småfete gnällspiken på mittfältet. ”Jobba hem!” Brrrr.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39