15
juni
2010

Tyskland bränner krutet

Här bänkar man sig framför tv:n, bespetsad på vad Australien skall åstadkomma mot Tyskland. Men istället för en intressant uppstickare får man se en potentiell slutsegrare.

Australiens tränare Pim Verbeek har helt och hållet fuskat bort det taktiskt innovativa lagbygge som hans förträdare Guus Hiddink skapade inför förra VM-slutspelet. Nu tycks cynismen styra. Varifrån fickmittbacken Lucas Neill inspiration till sitt knä i ryggen på Klose alldelesa i början av andra halvlek?

Verbeek vägrar att använda mer än en forward. Och mot tyskarna hade han f.ö. satt en mittfältare (den sedermera utvisade Cahill) på den platsen. Verbeek är INTE den australiska pressens älskling.

Men Tyskland var å andra sidan en avsevärt trevligare bekantskap. Det var mycket länge sedan man såg ett tyskt landslag utan primadonnor (vem saknar Ballack?). De ledande namnen utvecklas fortfarande (se hur Lahm remmar på kanten...) och t.o.m. en sådan grindstolpe som Klose har höjt sig ett snäpp tack vare att han blivit aggressivare. Podolski trivs på kanten. Både Özil och Müller tillför en påhittighet och ett register av finesser gör spelet hur lättsamt och effektivt som helst.

Enda invändningen är denna: Ett lag som går in i en så lång turnering som VM i toppform orkar aldrig hålla stilen genom de fyra veckorna. Det måste sägas och det talar tyvärr emot tysk slutseger.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39