13
april
2010

Väderomslag i Tokholm

AIK:s återkomst till Elitserien i ishockey – och Djurgårdens utveckling under Hardy Nilsson – jämnar vägen för ett mass-medialt väderomslag i Stockholm.

Hockeyn har de senaste åren varit undanskuffad i Stock-holmspressen. Men nu är Djurgården i SM-final. Elitfotboll och elithockey kommer i år att gå parallellt i Stockholm under mars/april och september–november.

Valet för publiken verkar enkelt. Vi såg redan den gångna helgen hur Black Army koncentrerade sitt stöd. Den avgörande hockeymatchen på hemmaplan fick gå före det utsatta fotbolls-lagets harvande i Gävle.

Detta innebär att räkningen för fotbollens vanskötsel nu har landat. DIF vinglar medan man försöker pussla ihop ett nytt lag. AIK har däremot inget lag alls. Hammarby finns överhuvudtaget inte. Ingen räknar med BP.

Under våren och hösten kommer Stockholms fotbollsklubbar att förlora slaget om publiken. Den flitigt matchande ishockeyn, som nu presenterar något nytt och fräscht, tar hem segern där.

Sommaren då? undrar den listige. Tyvärr. Det är under just den perioden som allsvenskans klubbar bestämt sig för att kollektivt lägga ner sin verksamhet. Inte spela på sommaren. Inte spela när folk vill komma till arenorna. ”Sportslig rättvisa”, säger man och hänvisar till att Kim Christensen kanske kommer med i Danmarks VM-trupp. Huvet under armen och tjock dunjacka!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39