24
augusti
2010

Vändning för DIF och AIK

När Djurgården väl hittat en anständig vänsterback, så föll också de andra bitarna på plats. Det har gett en poäng mot ett yrvaket Helsingborg och segrar mot tandlösa Brommapojkarna och håglösa Göteborg. Som ni märker har jag stoppat in ett förbehåll för var och en av de tre senaste matcher där DIF tagit poäng. Men det är ingenting att bli upprörd över. I det tabellsegment – strax ovanför det akuta träsket – där laget kommer att finnas resten av säsongen finns det gott om lag som har blandat bort korten och sitter utan en fungerande idé om hur de skall spela.

En tillbakadragen Sjölund får den tid han behöver för att behandla bollen (och på köpet får Hämäläinen en kompis som det går att väggspela med). Sak samma med Ekong, som var en uppenbarelse i sin första match som mittback. Plötsligt har den tidigare sege och idéfattige mittfältaren all den tid han kan önska sig. Oremo har inte hittat målet ännu, men rör sig på ett sådant sätt att lagkamraterna får öppningar.

• Samtidigt arbetar AIK envetet på att göra småsmulor av det som återstår av klubbens omhuldade ”varumärke”. Snälla företrädare för AIK, försök inse att det inte är ”folk som utger sig för att vara AIK:are” som ställer till det. Det är era egna supportrar, inga andra. Titta er i spegeln, och ni skall upptäcka en slående likhet med avskummet. Den senaste veckans händelser (den maffiamässiga avstängningen av Atta, det galna våldet ef-ter Levskimatchen och egna spelares förekomst i polisutrednin-gar) lär om inte annat ha öppnat ögonen på tränaren Alex Miller.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39