16
september
2008

Vändpunkt för sjuk sport

Det kan mycket väl vara så att derbybråket när Hammarby senast mötte AIK är den definitiva vändpunkten för svensk fotboll, sporten som allt sedan EM-slutspelet på hemmaplan 1992 seglat i medvind.

Att lägga högriskmatcherna vid lunchtid kommer bara att ge fördelar tills dårarna upptäckt sillfrukostens förtjänster (=skitfull 08.30). Man påstår sig ha hämtat greppet från England. Men kunde snott det från Holland för ett par årtionden sedan. Om bara utblicken och orienteringen funnits.

Publiksiffrorna faller och dårarna håller på att ta över. Klubbarnas stödtrupper, bemängda med kriminella och adhd-fall, motarbetar alla grepp från förbundshåll. Det senaste infallet från Bajen fans, uppmaningen att köpa in sig på motståndarnas läktare när den egna är stängd, är ju onekligen påhittigt. Men oviljan att låta sig tillrättavisas och övertygelsen om att man själva är viktigare än vad som pågår nere på planen börjar bli för mycket för omgivningen.

Men varför inte lämna över till stollarna, så kan de slåss med varandra medan Dembo tappar bollar, Kuivasto kommer för sent, Fredrik Söderström stapplar framåt, Daniel Tjernström slår ännu ett blindpass, avstängde David Wilson sladdrar i mobilen, Malmö FF köper ännu ett knippe värdelösa spelare, Norrköpingsborna bedrar sig själva, Lagerbäck satsar på ett spelsätt som var urmodigt för 15 år sedan, Lagrell sticker huvudet i sanden och Nanne Bergstrand skrattar skallen av sig (och den är stor).

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39