03
februari
2009

Vem bär ut Lundquist?

SEF-basen Bosse Lundquist byter fot – igen! I höstas skulle han lämna alla sina poster i Djurgården, men ändrade sig. Sedan skulle han hoppas av SEF. Nu har han ändrat sig på den punkten också. Landets alla Lundquist-fans jublar naturligtvis. Alla andra undrar väl bara vad det är för slags kris karln går igenom.

Lundquist kommer efter moget övervägande att stanna i DIF-styrelsen samt i DIF AB, där han är störste aktieägare.

Nu har han alltså bestämt sig för att än en gång kandidera som SEF-bas. Mot honom står Elfsborgs Bo Johansson. Det skiljer 23 år på herrarna. Johansson hade redan börjat varva upp inför valet. Han har bl.a. ifrågasatt varför ingen ännu lyckats sälja Allsvenskans namn till en storsponsor.

Det vore onekligen finemang om SEF-basen är en man med dådkraft och visioner istället för (som Lundquist börjar bli) någon som är livrädd för en sysslolös ålderdom.

Lundquists vinglande börjar påminna om (ur-)gamle Norrkö-pingsbasen ”Nalle” Halldén och hans ”taktiska” avgångar under sent 1940-tal och tidigt 1950-tal. Han hotade oftast att avgå som lagledare när det drog ihop sig till årsmöte. Där fick han det stöd han ville ha, och fortsatte oftast ett år till. Men en gång avgick han faktiskt helt och hållet. B-lagets ledare Sture Lindén fick jobbet och hann intervjuas av flera tidningar innan budet kom: ”Nalle har ångrat sig!” Då var det bara för Sture Lindén att foga sig. Men i SEF kommer det att bli strid!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39