27
januari
2009

Vem bryr sig om Oskar?

Förra året tog Oskar Rönningbergs karriär slut. Ni minns säkert hur Helsingborgs unge mittback landslagsdebuterade på försä-songen och strax därefter slet av korsbandet. Det var andra gången han skadade samma knä. Nu styrketränar han när truppen förbereder sig för den kommande säsongen. Smärtan kommer tillbaka bara han joggar. Oskar Rönningberg fyller 22 år i april. Han söker uppenbart med ljus och lykta efter ett nytt spår i livet. Kanske studier, kanske en plats i HIF:s organisation.

Problemet är att han så här långt inte fått en millimeters hjälp av klubben. Han är hänvisad till att fortsätta träna för att på så sätt kunna plocka ut sin lön. Kontraktet sträcker sig t.o.m. 2010 och kommer att kosta HIF ungefär en miljon. Ändå har man ingen överdriven lust att få ut mer för pengarna. Ledarna inväntar hellre Försäkringskassans beslut om invaliditetsersättning.

Rönningberg har talat med svenskafans.com. Han säger: ”Det här har väl blivit en styrelsefråga nu. Jag har haft bra kontakt med Krister Azelius tidigare och även Paul Myllenberg har varit inblandad. De har haft det uppe på diskussion och vi har sett över kontraktssituationen, men det är väl så att det är mycket att göra för alla. En sån här grej blir kanske inte prio 1.”

Det är Azelius som gärna bryter alla gällande hastighetsbegränsningar när han kör Henke från Stockholm till Helsingborg. Azelius har tid. Men det måste vara roligt. Oskar knä är inte särskilt roligt. Stå på dig, Oskar. Det är din framtid det handlar om!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39