20
januari
2009

Vem stoppar Andersson?

”Landslaget” har landat i Kalifornien för matcher mot USA (lördag) och Mexiko (onsdag). Roland Andersson passar i det sammanhanget på att lätta sitt hjärta i Aftonbladet.

Ena halvan av ledarteamet Lars-Roland säger att han gärna vill ta över, förutsatt att den andra halvan kastar in handduken när kontraktet går ut 2010.

Roland Andersson som svensk förbundskapten. Smaka på den. Innar Ni spottar ut vill jag påminna om vad Andersson uträttat när han haft ansvaret på egen hand:

1. Han fick klockorna att stanna i Schweiz. Andersson och Thomas Sjöberg tränade Young Boys och schweizisk press tog till ”rigor mortis” (likstelhet) i ett försök att beskriva lagets uppträdande.

2. Han ledde sin gamla klubb Malmö FF mot avgrunden. Med Andersson och Sjöberg vid rodret avslutades MFF:s allsvenska tillvaro, en sejour som varade mellan 1936 och 1999, för en säsong.

Roland Andersson som chef är precis lika oduglig i den rollen som Tord Grip. Men där Grip oroar sig fär mycket slår Andersson över i stenåldersmässigt fotbollstänkande (han har nog en bild på Houghton i plånboken...). Och – det är ju synd att gräva upp gammal skit utan att anknyta till någonting aktuellt – varför får detta mig att tänka på den morddömde läkarstudent som i dagarna stoppats av Socialstyrelsen? Ja, säg det...

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39