11
december
2007

Vindkantring i Malmö FF

Jeffrey Aubynn lämnar efter ett halvår Norge för Malmö FF och plötsligt finns det hopp. Att börja med att värva Aubynn ger ett anslag för det kommande året som inte skall ignoreras. Jeffrey på en vänsterkant med Behrang Safari bakom – det blir intressant (oavsett om det blir 4–4–2 eller 4–2–3–1).

Aubynn är en spelartyp som medlemmarna av det svenska tränarskrået vanligen hatar mer än något annat. Han är självmedveten, han är skicklig med bollen och han mäter inte sin insats i löpmeter. Jag har en känsla av att han överhuvudtaget aldrig lyssnade när en sorglig skepnad som Tom Prahl tog till orda under åren i Halmstad. Prahl kan ju nämligen inte ens springa normalt, än mindre spela fotboll.

MFF:s nye tränare Roland Nilsson bör däremot ha en annan ställning i Aubynns medvetande. Rolle kan ju bevisligen både kicka boll och handskas med en hord fotbollsspelare.

Tränarbytet i MFF sätter förmodligen också press på en annan självmedveten spelare. Men till skillnad från Aubynn handlar det i det här fallet om en nolla – nämligen Daniel Andersson. Vilken typ av sanktioner måste Nilsson ta till för att få Andersson att fungera i ett lagspel? Någon måste ju nämligen ta bladet från munnen och förklara för denne Andersson att spelet fotboll (faktiskt) går ut på mer än att vara en pest för motståndaren. Bollvinnaren måste spela vunnen boll framåt.

Vad biter bäst? Innehållen lön? Dödshot? Eller indragna wienerbröd?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39