18
november
2008

Zoran och Snuffe på nytt?

Det ryktas att Djurgården vill ha Zoran Lukic och Sören Åkeby som nygammalt tränarpar. Frågan är väl om de båda orkar att på nytt försöka ingjuta lite fotbollskultur och vinnarinstinkt i en rutten förening.

De kanske har den energi som krävs. Men problemet är att omgivningen inte kommer att ge paret en sekunds andrum. De stollar i föreningen och dess närhet som fått för sig att DIF Fotbolls naturliga tillstånd är att parkera överst i Allsvenskan kommer inte att släppa sina kelgrisar ur sikte.

Tjatet kommer att suga mycket kraft. Ingen har tillräckligt långt minne för att komma ihåg att Zorans och Snuffes första resa med Djurgården faktiskt startade i Superettan och att det under de snabba uppgångsåren krävdes en hel del välfunna värvnigar för att förvandla nykomlingen till en guldkandidat.

Men om de nu får chansen att börja om på ny kula så lär protestropen komma direkt – från spelarna. Kom ihåg att DIF:s gulsperiod i börjanpå detta decennium byggde på vettlös styrketräning under vintern. Spelartruppen har idag ett annat utseende än för fem eller sex år sedan. Klarar spelarna det?

• Är Zlatan störst? Han är i alla fall ett huvud längre än Pelé. Men han är likafullt bara en dvärg i jämförelse med brassen vad gäller lagspelets metodik. Pelé gjorde sina medspelare åtskilligt bättre. Zlatan skördar frukterna av vad omgivningen åstadkommer. Viss skillnad.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39