03
september
2018

Benítez dröm leder framåt

Newcastle United, en av Bisters kärlekar i England, har i vanlig ordning startat knackigt. Detta trots att många (inklusive denna tidnings experter) sett förra säsongens tiondeplats som början på något bra.

Managern Rafa Benítez gick in i sommaruppehållet övertygad om att det fanns £45 milj att göra av med på nya spelare. Men då hade han inte räknat med ägaren Mike Ashleys uppfattning: ”Om du ska köpa måste du sälja först!”

Benítez kontrakt löper ut efter denna säsong. Ashley vill ha honom kvar. De har diskuterat framtiden. Ashley erbjöd fem nya år. Benítez hade inga invändningar mot lönen men fick inte gehör för sina tankar om större transferbudget, utbyggd träningsanläggning och en rejäl satsning på klubbens U23-lag. Då försökte Ashley med ett ettårsavtal. Föll heller inte i god jord.

Nu är situationen denna: Benítez, som gravt förälskat sig i både staden Newcastle och dess fotbollsklubb, stannar kvar i väntan på att någon köper ut Ashley. Benítez ser nämligen möjligheter. Med nya ägare som vill satsa ordentligt tror han att United kan slå sig in bland de sex största. Det är, än så länge, en dröm. Men något måste han ha att se fram emot medan han försöker häva det nuvarande krisläget.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39