20
augusti
2018

DIF illa ute

För den som vill se Djurgården som en porslinsbutik är det inga problem att utnämna dess obligatoriska elefant: Jonas Olsson.

I ett läge där sportchefen Bosse Andersson gått bort sig i sitt köpande och säljande (och lagmaskinen därför börjat tugga tomt) tar Olsson till orda. När DIF i söndags mötte Kalmar hade han följande att säga i paus:

– Det är svårt när man har en spelarrekrytering där man har en forward och en ytterback i hela truppen och sex mittbackar och sex yttermittfältare.

Ord och inga visor. Dessutom så pass sant att tankarna går till barnet i HC Andersens saga Kejsarens nya kläder. Olsson beskriver bara det som var och en med rudimentära fotbollskunskaper redan har sett. Icke förty svarar hans tränare Özcan Melkemichel att den diskussionen bör tas internt.

Även om Olsson har rätt så har han kanske inte insett att han är en del av problemet och också sitter inne med resurser som kan ta det hela närmare en lösning. Om Jonas Olsson väljer att sluta så har ju Djurgården bara fem mittbackar…

Serieledande AIK spelar en typ av fotboll som inte kan ge några framgångar utanför Sverige. Tre mittbackar, två ytterbackar och tre mittfältare vars huvudsakliga syssla är att ha uppsikt bakåt. Samt två eremiter på topp. Det var väl inte direkt så att man skrämde skiten ur Nordsjälland.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39