26
augusti
2019

DIF vinner!

Djurgården lyckades ta den avgörande bortasegern mot Malmö FF och har därmed ryckt i toppen. Innebär det att DIF också förtjänar hyllningar och konfettiregn?

Nej, så enkelt är det inte. DIF har säsongens bäste spelare i serien, mittbacken Marcus Danielson, men i övrigt är förstaplatsen ett verk av tränarparet Bergstrand/Lagerlöf.

Matchvinnaren Mohamed Buya, som ägs av Sint-Truidense VV i Belgien, är signifikativ för årets Allsvenska. Anledningen till att han spelar i DIF är att belgarna gjort ett felköp och lånat ut honom. Han har kontrakt t.o.m. 2021. Han gör mål men knappast på vanligt vis och framstår ofta som obegriplig för med- och motspelare. Allsvenskan är nog rätt nivå där.

Årets DIF är alltså inget kanonlag. Men blåränderna har en avgörande fördel i den fortsatta toppstriden. Man behöver inte tänka på Europa. Malmö FF har huvudet fullt av kommande gruppspel i Europa League och grubblar dessutom över hur man kunnat missa sex straffsparkar i serien, den senaste i söndags mot DIF. Det har kostat fem poäng, fyra i två matcher mot Häcken och en mot Djurgården. MFF skjuter alltså bort guldet på egen hand. Samtidigt kommer AIK bara att få ut frustrationer av sitt Europaspel, bland annat på grund av försvarstavlor.

Därför sitter Djurgården säkert överst i tabellen.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39