02
september
2019

Fortsatt dans kring Granen

Dags för landskamper och därmed också dags att avhandla ett känsligt ämne: Dansen kring Granen. Djurgårdare som är nöjda och stolta över vad deras lag åstadkommit denna säsong ser gärna att Marcus Danielson ersätter Andreas Granqvist som sammanhållande kraft i fyrbackslinjen.

Den åsikten grundar sig främst på att nykomlingen Helsingborg haft en skruttsäsong samtidigt som Granqvist gång efter annan varit ett rundningsmärke. Det finns inte mycket att invända mot det.

Men Granen i HIF och i landslaget är inte riktigt samma sak. Han har en betydligt bättre omgivning i landslaget och exponeras därför inte på samma sätt som i Allsvenskan. Kom också ihåg att han är lagkapten och att förbundskapten Andersson skulle underkänna sig själv om han började hatta mellan Marcus och Andreas. Men klockan tickar och i dagsläget ser Danielson ut som den givne arvtagaren. Han har fyllt 30 i år och bör normalt sett få en brinntid i landslaget på tre eller fyra år.

När bytet en gång sker kanske HIF-anhängarna kan finna någon tröst i att Danielson som 18–19-åring tillhörde klubbens Tipselittrupp.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39