30
april
2018

Hur dåligt kan det bli?

Uselt spel och usla insatser är aldrig roligt, vare sig för spelare eller publik.

När Norrköping skar ihop och förlorade hemma mot Trelleborg fick Jordan Larsson nog och knackade ner en motståndare med en eftersläng. Rött kort direkt med en halvtimme kvar. Hans tränare Jens Gustafsson var inte glad.

Malmö lät en tidig motgång förstöra dagen i Kalmar. Att turerna kring det första baklängesmålet (i 27:e) kan få sådana följder tyder på att någonting kokar inom MFF:s trupp. När Alexander Jeremejeff byttes ut stod det redan 3–0 till KFF och han var heller inte glad. Må så vara. Men tydligare är att Magnus Pehrsson, än så länge tränare för laget, har gått in i sitt sedan tidigare bekanta tillstånd av bottenlöst babblande. Han gör så när han är på väg att misslyckas. Den här gången var det domarens fel.

På andra sidan jordklotet börjar det gå upp för den onämnbare att han knappast kommer att surfa igenom MLS. Los Angeles Galaxy förlorade hemma mot New York Red Bulls och efter ett bortdömt mål kan han nu addera domarna till listan över NGE-folk i ligan (Not Good Enough).

Och mitt i allt detta har GIF Sundsvall slagit världen med häpnad och plockat betydligt fler poäng än väntat. Men Elfsborg och Östersund blöder.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39