09
december
2018

Man U och IFK lika illa ute

Manchester United är på väg att rämna. Det är en katastrof som initierades i och med Alex Fergusons avgång 2013. Hans efterträdare David Moyes försvann efter ett år. Under näste man, Louis van Gaal, gled laget ner bland utmanarna.

José Mourinho ordnade en andraplats förra säsongen men har aldrig varit annat än grinig, en skugga av den tränare som en gång hyllades som en av de bästa.

Varken klubben eller den olyckliga trion tycks ha förstått hur mycket Ferguson lade in i sitt jobb, hur han höll spelarna på tå och hur han fick dem att prestera på topp. Nu är osämjan i truppen ett tema och när det nu skurit sig mellan Mourinho och 700-miljonersmannen Lukaku – ja, då återstår bara att försöka bli av med gringubben. Under tiden dras en traditionsklubbs namn i smutsen.

Samma sak har under mer än ett årtionde pågått inom IFK Göteborg. Traditionen är lika stark som inom Man U, men allt annat är givetvis mindre och på en lägre nivå. Inte minst ekonomin. Men det faktum att Blåvitt i princip inte har några pengar har inte hindrat dem att ”go serial” vad gäller misslyckade tillsättningar på ordförande-, sportchefs- och tränarposter (även om juryn fortfarande överlägger om Asbaghi).

Så går det när kunskap ersätts av ett allt svagare återsken.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39