01
april
2019

MFF-fans utan insikt

Malmö FF:s anhängare vänder sig emot att visiteras grundligare för att på så sätt försvåra insmugglandet av pyroteknik. Att det handlar om riktlinjer som kommer från RF och som den vägen hittat in i polistillståndet för att överhuvudtaget få arrangera matcher verkar inte bekomma supporterklubbens ordförande Thelma Ernst, som uttalar sig för Expressen:

– Det är en utveckling vi inte vill se. Det är mycket oroande och det står inte i proportion till de brott som det handlar om. Det blir en typ av undersökning på intima områden. Det blir inte bra och det kommer inte lösa något. Det kommer inte göra att pyrotekniken försvinner.

Det där sista är intressant. Det betyder nämligen att hon vet vilka vägar som används för att få in pyrotekniken på arenan. Och, som vanligt numera i idrottssammanhang, används barnen som argumentationsgisslan:

– Det här kan också vara väldigt känsligt med barn och göra att folk slutar gå med sina familjer på fotboll. Det känns bara tråkigt.

Visst, visst. Men om hon nu inte begriper det själv så är det nog lika illa eller värre att bli kvar en timme extra på en rökfylld arena i väntan på att matchen ska kunna spelas klart. Eller att behöva huka och skydda sig med allt man har när de verkliga idioterna fyrar av raketer kors och tvärs. Infantilt.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39