21
januari
2019

MFF har hittat rätt

Malmö FF:s tränare Uwe Rösler vet hur han vill ha det. Sedan serien tog slut i höstas har hans två assistenter försvunnit. Det handlar om MFF-inventariet Olof Persson och förre tv-kommentatorn Jens Fjellström. De båda ersätts i huvudsak av Rob Kelly, som Rösler tidigare samarbetat med i Leeds United och Fleetwood Town.

Det är klokt. I likhet med Graham Potter i Östersund vill han helst ha professionellt folk omkring sig. Eller åtminstone sådana som förstår vad han menar. Det tyder på att Rösler har en utstakad väg för sitt arbete, att han vill åstadkomma någonting och att han för den sakens skull behöver ändra på ingrodda arbetssätt.

Det är ett plus för sportchefen Daniel Andersson att denne, efter ett par ytterst menlösa tränartillsättningar, ger Rösler fria händer. Det betyder också att det finns hopp för MFF.

• Sedan kan man undra varför Djurgården jagar Astrit Ajdarevic när ingen annan gör det. Troligen därför att man inte insett att han ännu inte lärt sig disponera en hel match. Under senaste besöken i Allsvenskan var han känd för två saker. 1: Alla bollar skulle gå via honom. Men bara tills han 2: fick kramp i andra halvlek.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39