07
maj
2018

Miljarder skäl att sky United

Manchester United lägger en knapp miljard på Sergej Milinkovic-Savic, en 23-årig offensiv mittfältare från Lazio. För två år sedan kostade Paul Pogba lika mycket när han köptes tillbaka (!) från Juventus. Förra årets värvning av Romelu Lukaku från Everton var i samma kostnadsklass.

Är det riktigt klokt? Knappast. Köpen känns mera som besvärjelser än som strategiska spelarvärvningar. Min känsla är att klubbens och lagets största problem egentligen är den utslitne och desillusionerade managern José Mourinho. ”Ge mig bara en miljard till så löser jag det här …”

Mourinho, en gång vägledande för andra i sitt sätt att se till varje enskild spelares bästa, har förvandlats till ett stort, svart slukhål där både entusiasm och pengar försvinner utan att lämna några spår efter sig.

Fem år har gått sedan Alex Ferguson slutade. David Moyes (ett år), Louis van Gaal (två) och Mourinho (två) har sedan dess försökt driva segermaskinen vidare men för alla tre har jobbet förvandlats till ett pågående skeppsbrott.

Bör Mourinho kickas? Kanske det. Men inte utan att man först hittat en ny kandidat, någon som verkligen törs ta jobbet och vet vad han vill uträtta.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39